nemzeti hadsereg meghivo

szeged meghivo

MEGHÍVÓ MEGEMLÉKEZÉSRE ÉS KÖNYVBEMUTATÓRA

Minden jóérzésű megemlékezni vágyót, ill az I. Világháború magyar hőseit tisztelő ismerőseinket, barátainkat szeretettel látjuk, akár mind a kettő helyszínen!

A rövid főhajtó megemlékezést, Schneider József és Moóry László tengerészek vezetik le - én itt sajnos nem tudok jelen lenni az egy órával későbbi könyvbemutatóm előkészületei miatt - az Attila Hotelben pedig, Bárdosi Ferenc tulajdonos és a HK. Hermanos Kiadó igazgatója, Fekete Róbert úr várja az új kötet iránti érdeklődőket.

A fentiekről kérdés esetén érdeklődni a Társaság titkárságán: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,
ill a 06-70-9057-574-es telefonszámon.

Zetényi-Csukás Ferenc 
Horthy Miklós Társaság 
elnök

"Csillag esik, föld reng,
Jött éve csudáknak
Ihol én, ihol én
Pörölye világnak."

ALÁZATOSAN JELENTEM: ATILLA HUN KIRÁLY SZOBRA ÁLL!
-Egy el nem mondott ünnepi beszéd helyetti köszönet-

Az eső csak esett és esett. Hadak Ura Isten meghatódva könnyezett a szépséges Hunnia felett. 
Alant, derék hun-magyar harcosok gyülekeztek Zeleméren, hogy egykori jeles uruk felé tiszteletüket tegyék meg. Nagy Atilla hun király mellszobrának avatására érkeztek a megmaradottak, hogy együtt, újra eggyé legyenek!

Elnyúlott a csend, ahogyan az eső a homlokomat, a verejték a hátamat verte, miközben a mikrofont a kezembe adták, hogy elmondhassam a gondosan elkészített tízperces ünnepi beszédemet.

Végül csak három mondatot mondtam. Felismerve sok mindent, közte azt, hogy mit is tudnék, bármi újat mondani azoknak, akik mindent tudnak, hiszen itt vannak! A szívük mindent tud. Én tanítsam őket, amikor tőlük én csak tanulhatok?

Kezemből a mikrofont visszaadva annak, akiknek még szükség volt a szavakra, a romtemplom tövében csak magamnak mondtam:

-Büszke lehet az a nemzet, akiknek ilyen ősei vannak, mint Atilla Ruga, Uldin, vagy Baján, Álmos, Árpád, akik nem a maguk javát szolgálták, hanem magukat a közügyért adták! Büszkék most Égi Atyácskánál a hun ősök, hogy ilyen utódaik születtek, kik nem felejtik őket, kik készek szabadidejükben, kevés forintjukból elutazni a messzi Hajdúságba! Áldozni, hinni és bármilyen kicsit is tenni!

Én, a magam nevében legelébb nekik köszönöm az ünnepségen való részvételt! Igen, azoknak, akiknek a nevét nem mondta be a műsorvezető, akiknek egyetlen titulusuk mindenkor, hogy „csak” magyarok! Még akkor is, ha az országos média elmaradt, még akkor is, ha nem volt az eseményről híradás. Azoknak a fotósoknak, filmeseknek, rendezőknek, gárdistáknak vagyok hálás, akik az ügyért és értünk szolgáltak!

Csak utánuk szeretnék köszönetet mondani házigazdánknak Barabás Jánosnak, élete párjának a kedves Ilonkának, Dombi Imrének, a helyiség és Hajdúböszörmény nagyjainak, a szobrot megalkotó Turi Török Tibornak, a Farkasokat és Oroszlánokat magával hozó Mónus Józsefnek, valamint Vass Ildikónak, Vásáry Tamásnak, dr. Szabó Bálintnak, Vassné Fülöp Ildikónak és Publik Antalnak is!

KÖSZÖNÖM!

Zetényi-Csukás Ferenc

 
 

Horthy Miklós Társaság

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Levelezési cím: 6729. Szeged Örvény u. 12.

Telefon: +36709057574

Honlap: http://www.horthy.hu/

 

 

Kedves Tagtársak, Barátaink!

 

Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a 2019. évre tervezett programjainkról és a nemzeti oldalon álló társszervezetek jövőbeni, aktuális programjairól is. A társaságunk által szervezett programokat megadott időpontokkal, míg a társszervezetek programjait megemlítjük, ahol tudjuk, ott időpontokkal, illetve ezekről az időpontokról a későbbiekben adunk tájékoztatást. Rendezvényeinkre az elmúlt évekhez hasonlóan buszt, nagy érdeklődés esetén buszokat indítunk.

A Horthy Miklós Társaság 2019. évi

 PROGRAMJA

1./ Könyvbemutató, Zetényi-Csukás Ferenc: A Nagyháború magyar hősei c. 2019. április 16- án, 18h, Attila Hotel, Horthy-terem (Budapest, Attila u.20. sz. III. ker.)

 2./ Atilla hun király mellszobrának avatása Zeleméren, a Horthy Miklós Társaság szervezésében, 2019. április 6-án, 11h. a zeleméri vár romjánál.

 3./ Megemlékező főhajtás, koszorúzás, Horthy Istvánné, Ilona Asszony halálának 6. évfordulóján, a Falk Miksa utcai ház falánál állított emléktábla előtt. 2019. április 16-án, 17.00 óra.

 4./ Megemlékezés, koszorúzás Koszorús Ferenc vezérezredes emléktáblájánál (Dohány u.) 2019. július 6. (szombat) 11.00 óra

 5./ Megemlékező istentisztelet Kormányzó úr születésnapja (június 18.) alkalmából: 2019. június 16. (vasárnap) 10.00 óra, Hazatérés temploma (Szabadság tér)

 6./ Horthy István kormányzó-helyettes táblájánál koszorúzás tragikus halálának évfordulóján: 2019. augusztus 18. (vasárnap) 14.00 óra, Vámház körút.

7./ Megemlékezés Kenderesen a Kormányzó és Családja hamvainak hazahozatala és hazai földbe temetése (1993. szept.4.) alkalmából Időpont: 2019. szeptember első hete, Kenderes (Érdeklődés esetén buszt indítunk a helyszínre).

 8./ Megemlékezés a Budapesti bevonulás napjára (2019 november 16.) alkalmából Időpont: 2019. november 17-én, 10h-kor, Hazatérés temploma.

 9./ Éves Közgyűlés a Budapesti Szent Margit Gimnáziumban: 2019. december 7. (szombat) 14.00h.

Helyszín: (Szt. Margit Gimnázium, Bp. XI. kér. Villányi út 5 -7. , a Móricz Zsigmond körtérnél)

 

Kérjük, hogy éves programajánlókat tartsák szem előtt, mert a magas postaköltségek miatt nem tudunk minden alkalomról külön-külön értesítést küldeni.

 Kérjük, hogy akinek van email címe (vagy a családban van és eddig még nem tette meg), írja meg a mellékelt „Kérés” lapon, hozza tudomásunkra, hogy regisztrálhassuk. így tudunk elektronikus úton, költségmentesen, az előre nem tervezett alkalmakról is értesítést küldeni és időben figyelmeztetőt a programokra. A 2019. év elején szeretettel köszönti minden kedves tagtársát, barátját és szimpatizánsát a Horthy Miklós Társaság Vezetősége.

Kérésünk, hogy ki-ki a maga helyén és lehetősége szerint - szóban, bátran, határozottan - segítsen munkánkban, amelynek célja a történelemhamisítás leleplezése, visszaszorítása, Horthy Miklós kormányzó úr jó hírnevének visszaállítása, emlékének ápolása. Szeretnénk elérni, hogy a magyar a történelemben a Horthy Miklós kormányzó úr nevével fémjelzett korszak foglalja el az Őt megillető helyet!

Kedves Tagtársunk!

Mint már az elmúlt években is jeleztük, a működésünkhöz szükséges kiadásokat kizárólag tagdíjakból fedezzük. Postai költségek, ünnepségeinken, megemlékezéseinken fellépő előadók, művészek tiszteletdíjai, terembérletek, meghívók, programok fénymásolása, koszorúzások. Egy-egy Társaságunkhoz közel álló művészeti esemény alkalmi támogatása. Tervbe van véve jótékonysági támogatás is. Mind ezek költségekkel járnak. Sok tagtársunkra való tekintettel támogatási díjat nem szándékozunk emelni. Kérjük azon tagjainkat, hogy akik tehetik, a 2000 Ft/éves támogatási díjnál szíveskedjenek többet befizetni. Ezzel segítik munkánkat.

A támogatási díj befizetési ideje: 2019.április 30.

Megértésükért és minden külön adományért köszönetét mond a Horthy Miklós Társaság Vezetősége.

Bankszámlaszámunk: ERSTE-Bank: 11600006-00000000-06685485

VÁLTOZÁS ESETÉN KÉRJÜK VISSZAKÜLDENI!             

NÉV:   

LAKCÍM:        

EMAIL-CÍM:   

LEVELEZÉSI CÍM: 6729. Szeged Örvény u. 12.

Az elmúlt évben elhalálozott tagtársaink családjának őszinte részvétünket fejezzük ki, és ezúton kérünk elnézést az elhunytak családtagjaitól, ha hozzátartozójuk nevére – adminisztrációs hiba miatt postázzuk az Éves programtervezetünket!

 

Budapest 2019.03.26.

 

 

A Társaság Vezetősége

Horthy Miklós Társaság hivatalos weboldala | © 2010-2015.
Copyright © 2015. | IT for you - Informatikai szolgáltatások | Minden jog fenntartva.