Kedves Tagtársak, Barátaink!

Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a 2018. évre tervezett programjainkról és a nemzeti oldalon álló társszervezetek programjairól is. A társaságunk által szervezett programokat megadott időpontokkal, míg a társszervezetek programjait megemlítjük, ahol tudjuk, ott időpontokkal, illetve ezekről az időpontokról a későbbiekben adunk tájékoztatást. Rendezvényeinkre az elmúlt évekhez hasonlóan buszt, nagy érdeklődés esetén buszokat indítjuk.

 

 Január 12.  9:30 Doni - mise a Várban a Koronázó templomban. Utána koszorúzás a Hadtörténeti Múzeum udvarán.

Január 14. 10 óra Kismaros: a II. világháború után „Málenkíj robotra” elhurcolt honfitársainkra (svábokra) emlékezünk Istentisztelettel majd koszorúzással.

Február 11-én   10:00 a HMT rendezésében Horthy emlék-istentisztelet ,a Kormányzó halálának 61. évfordulója alkalmából ,a Hazatérés Templomában.

Február 17-én 9:30 Koszorúzás és emlékmise Mányban, a vári kitörés emlékére.

Március 3. Horthy Miklós kormányzóvá való megválasztásának ünnepélyes megemlékezése (Gellért tér szervezés alatt)

Március 15, az 1848-49 forradalomra és szabadságharcra emlékezünk. Mindenki egyénileg döntse el, hogy hol emlékezik Mi a Történelmi Vitézi Renddel közösen Budán a II. kerületben a Gábor Áron szobornál.

Április 15.-én  Özvegy Horthy Istvánné temetésének ötödik évfordulójára emlékezzünk Kenderesen, ill v. Kovács György Antal kopjafájának felállítása és szentelése. A megemlékezésről részletesen későbbiekben.

Május 12. délután 15 órakor: Megemlékezés Horthy Miklós ellentengernagy, flottaparancsnok Otrantói győzelméről. Rendezi a Magyar Tengerészek Egyesülete, Társaságunk aktív részvételével (változás lehetséges).

Május hónap végén egy Horthy-kiállítást tervezünk és valósítunk meg Budapesten, a kor tárgyaiból, festményekkel és fényképekkel.

Június 4. Harc, Trianoni megemlékezés majd koszorúzás és szoborleleplezés.

Június 9-én 15 óra Ünnepi műsorral emlékezünk meg Horthy Miklós kormányzó úr 150. születésnapjáról. (Szt. Margit Gimnázium, Bp. XI. ker. Villányi út 5-7., a Móricz Zs. körtérnél).

Július 23. Duna ünnepe, a Királyi hajósnép ünnepe, a Nándorfehérvári Hunyadi János győzelemének 561. évfordulója. Helyszíne Budapest, Vígadó téri hajóállomás. Gyülekezés 9:30-ra az Eötvös téren. Rendezi az Országos Ómagyar Kultúra Baráti Társaság (ÓMT). Besegít a Magyar Tengerészek Egyesülete és a Horthy Miklós Társaság.

Augusztus 4-én Szeged, a Nemzeti Hadsereg megalakulásának évfordulója. Gyülekezés 10 órakor az Alsóvárosi templomnál.

Augusztus 18. Megfelelő létszám esetén buszos kirándulás Siófokra az Ad Astra szoborhoz, Horthy István emlékére megemlékezést tartunk, koszorúzással egybekötve. Ezután következik az ebéd Móló étteremben, majd tovább megyünk, Kerekibe ahol szintén megemlékezést tartunk a Horthy szobornál.

Augusztus 19.  10 órakor megemlékezést tartunk a Hazatérés Templomában Horthy István emléktáblájánál, halálának évfordulóján, a Vámház körút és a Pipa utca sarkánál. A Szent Jobb körmeneten mindenki egyénileg vesz részt. Változás lehetséges.

Szeptember 1-én  10 óra, Kenderes

Istentisztelet és megemlékezés a Horthy-család hazai temetésének 25. évfordulóján. Utána koszorúzás a Horthy-család kriptájánál. Ebéd. Aztán átmegyünk Törökszentmiklósra a Horthy Miklós kopjafájához, ott megemlékezést, koszorúzást tartunk. Budapestről buszt indítunk legalább 45 fő jelentkezése esetén.

Az ebédelési lehetőséget megoldjuk. Jelentkezés: Vassné Fülöp Ildikónál, a +36709057574-es telefonszámon augusztus 15-től 30.-ig.

Szeptember 13-14-15 Tengerész világnap.[Időpont a későbbiekben.] Koszorúzás a tengerész emlékműnél a Duna korzón.

Október 6. Érden emlékünnepség a Református templomnál, koszorúzás az Aradi vértanúk emlékoszlopánál [Időpont a későbbiekben].

Október 23. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója. Külön nem tartunk megemlékezést!

November 4. Megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 61. évfordulója. Koszorúzás a 301. parcellánál társaságunk nevében a Történelmi Vitézi Renddel közösen.

November 18. Horthy Miklós fővezér és a Nemzeti Hadsereg bevonulása Budapestre. Megemlékezés de. 10 óra Hazatérés Templomában (Budapest Szabadság tér 2.) Du.-este a Budapest Gellért téren [Időpont a későbbiekben.]

December 1. 15 óra: Éves, rendes közgyűlés. Az Elnökség beszámolója a végzett munkáról. Esetleges döntés az Alapszabály módosításáról. Utána műsoros megemlékezés Horthy. Miklós kormányzó úr névnapja alkalmából.

Helyszín: (Szt. Margit Gimnázium, Bp. XI. kér. Villányi út 5 -7. , a Móricz Zsigmond körtérnél)

Kérjük, hogy éves programajánlókat tartsák szem előtt, mert a magas postaköltségek miatt nem tudunk minden alkalomról külön-külön értesítést küldeni. Kérjük, hogy akinek van email címe (vagy a családban van és eddig még nem tette meg), írja meg a mellékelt „Kérés” lapon, hozza tudomásunkra, hogy regisztrálhassuk. így tudunk elektronikus úton, költségmentesen, az előre nem tervezett alkalmakról is értesítést küldeni és időben figyelmeztetőt a programokra. A 2018. év elején szeretettel köszönti minden kedves tagtársát, barátját és szimpatizánsát a Horthy Miklós Társaság Vezetősége.

Kérésünk, hogy ki-ki a maga helyén és lehetősége szerint - szóban, bátran, határozottan - segítsen munkánkban, amelynek célja a történelemhamisítás leleplezése, visszaszorítása, Horthy Miklós kormányzó úr jó hírnevének visszaállítása, emlékének ápolása. Szeretnénk elérni, hogy a magyar a történelemben a Horthy Miklós kormányzó úr nevével fémjelzett korszak foglalja el az Őt megillető helyet!


Tisztelettel a Társaság Vezetősége

Horthy Miklós Társaság hivatalos weboldala | © 2010-2021.