RÖVID HÍRADÁS A HORTHY MIKLÓS TÁRSASÁG ÉV VÉGI KÖZGYŰLÉSÉRŐL

A nagy múltú Szent Margit Gimnázium adott otthont - mint rendesen - a több, mint 1200 fős társadalmi szervezet idei évét záró közgyűlésének, 2018. december 1-én.

A Horthy-család képviselete mellett, az elnöki köszöntő és a nemzeti himnuszunk közös eléneklése után, két székely tagtársunk kifeszítette a gyönyörű kék-sárga zászlót és a Székely himnusszal, majd Publik Antal mély átéléssel előadott versével emlékeztünk meg a gyulafehérvári szégyen napjáról, ahol a székelyek és magyarok megkérdezése nélkül döntöttek Erdély, a Körösök vidéke, Bánát és Máramaros Román Királysághoz való csatolásáról.

A méltóságteljes, de fájdalmas gyászpercek után Wince B. András a Tortoma Kiadó magyarországi képviselője mutatta be Babucs Zoltán hadtörténész legújabb könyvét, Győzött az igazság!- címmel, ill három alkalomhoz illő dallal lopta be magát az értő hallgatóság szívébe.

A Horthy Miklós Társaság éves tevékenysége és gazdasági beszámolója után, már csak a hozzászólások maradtak hátra és az elismerések átadása. Büszkén mondhatták társaim, hogy 2018-ban 41 saját rendezvényt szerveztek, más szervezetek programjainak látogatása mellett, továbbá, a gazdasági mutatók magukért beszéltek.

A díjakat Hajdú Lajos és Konja Miklós alelnök urak adták át.

Arany Érdemérem kitüntetésben részesült:

Újházi Simonné
Németh Zsigmond
Kujbus János

Horthy-díjat kapott:

Fruttus Erzsébet
Szabó Lajos
Publik Antal

Tárgyjutalomban, Rácz Piroska, Moóry László, dr. Baróthyné Szász Éva, Vassné Fülöp Ildikó, Bozóki István és Papp Éva Emese asszony részesültek.

A gyűlés végén az elnök és alelnökei megegyeztek abban, hogy hivatalukat a március 9-én tartandó tisztségviselő választási közgyűlésig ügyvivő testületként viszik tovább.

A baráti hangulatú találkozó, végül vidáman ért véget, a régi derék bajtársak a régi jelszóval búcsúztak egymástól:

Márciusban Újra Kezdjük! (MUK)

Utoljára maradva az Apor-teremben, végigfutott bennem az eltellett 4 év és mindössze néhány szó:

Köszönöm, hogy szolgálhattam! Köszönöm, hogy szolgálhattunk!

Isten áldja, ember vigyázza vitéz nagybányai Horthy Miklós emlékét!

Tisztelettel és erős elhívással:

Zetényi-Csukás Ferenc
Horthy Miklós Társaság
üv. elnök

Horthy Miklós Társaság hivatalos weboldala | © 2010-2015.
Copyright © 2015. | IT for you - Informatikai szolgáltatások | Minden jog fenntartva.