CSENDES, HALK SZAVÚ KÖNYVAJÁNLÓ

E könyv lapjai az I. világháborúban részt vett magyar katonák dicsőségét, hősiességét és vitézségét hirdetik, örök emléket állítva olthatatlan hazaszeretetüknek, kitartásuknak és önzetlen áldozatvállalásuknak. Mert akik a haza hívó szavára fegyvert ragadtak, azok a kötelességüknek tettek eleget, hősökké pedig a cselekedeteik által lettek.

Százöt esztendeje annak, hogy I. Ferenc József osztrák császár, magyar és cseh király, az Osztrák–Magyar Monarchia első uralkodója kimondta az elhíresült mondatát: „Mindent meggondoltam, mindent megfontoltam”. Ezzel 1914. július 28-án kezdetét vette a közel négy és félévig tartó, az addig ismert legpusztítóbb háború, a Nagy Háború.

A háború rossz, egyetlen áldozat is sok. Ezt a háborút nem akarták a magyarok. Nem volt más választásuk, de helytálltak és becsülettel szolgáltak. Mindenkor készen arra, hogy a legdrágábbat, az életüket áldozzák a hazáért:
Főtisztek, tisztek, tiszthelyettesek és egyszerű magyar honvédek.

Mindannyian…

Soha nem szabad elfelejteni őket, soha nem szabad elmulasztani a róluk való megemlékezést!

Valahogyan így kezdődik a március végén megjelenő kétszáz oldalas kötet, amely az internet, az okostelefonok, az egyre dráguló papír és nyomdaköltségek világában tesz próbát a papíralapú olvasás élményének megtartására.

Mert olvasni jó!

Előrendelés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,
ill a 06-70-9057-574-es telefonszámon.
3500-Ft + postaköltség egységáron.

Nem magamat, hanem a könyvet ajánlva;
maradok tisztelettel:

Zetényi-Csukás Ferenc

Horthy Miklós Társaság hivatalos weboldala | © 2010-2015.
Copyright © 2015. | IT for you - Informatikai szolgáltatások | Minden jog fenntartva.