A Két Hollós Könyvesbolt kiadásában a napokban jelent meg Zetényi Csukás Ferenc legújabb könyve, A MAGYAR HOLOKAUSZT címmel.

Szeretettel ajánlom minden érdeklődő figyelmébe:

"A „holokauszt” kifejezés a görög holokautóma szóból származik, vallási fogalmak szerint; „teljesen elégett áldozatot” jelent. Pusztulást, népirtást és megsemmisítést. Ebben az értelemben az athéni Xenophon történetíró használta először „holokausztonként” az ie. V. században. A legújabb korban 1942-ben bukkan fel ismét a kifejezés, 1942 decemberében a News Chronicle című napilapban használják újra a III. Birodalom és a zsidóság relációja kapcsán. A széles köztudatba 1972-ben, Frederic Forsyth: Az ODESSA - ügyirat c. regénye hozza vissza a holokauszt fogalmát, amelyet később a mindenkori népirtásokra és azoknak kísérletére alkalmaznak.

Nem hétköznapi dolog egy könyvet címének magyarázatával kezdeni, de „hic et nunc” szükségét éreztem az interpretálásnak. A Magyar Holokauszt címválasztás, arra a történelmi igazságtalanságra kívánja felhívni a figyelmet, amely 95 esztendővel ezelőtt Magyarországgal esett meg. Trianon. Kimondani is nehéz magyarként ezt a szót, de kétségtelen tény: Trianon a magyar holokauszt. Békeszerződés (békediktátum), amelyet 1920. június 4-én kényszerítettek ránk az I. világháború győztesei a franciaországi Versailles-hoz tartozó Nagy - Trianon - kastélyban...

Ns. udvardi és básthy Udvardy Miklós (1882-1952) Horthy Szabolcs titkára, miniszteri tanácsos, a Székely Nemzeti Tanács, az Anti-Bolsevista Comité, a Nemzeti Hadsereg, a Terület Védő Liga, a Nemzeti Szövetség, a Magyar Revíziós Liga vezetőségi vagy rendes tagja, Bethlen István miniszterelnök bizalmasának hite és akarata azonban mást kívánt”:

„Amit eltemettünk, csak az hal meg igazán. A remény él, és élnie kell, míg egyetlen magyar is lélegzik a Kárpát-medencében. Nagy-Magyarország volt, Magyarország van, és Nagy-Magyarország lesz! Ezért dolgozz, ezért tegyél; Mindörökké.”

*A könyv - némi célzattal - 1920 Ft-ért vásárolható meg a Két Hollós Könyvesboltban, vagy postai úton rendelhető (Két Hollós Könyvesbolt, 1081. Budapest, Kenyérmező u. 3/B.)

A könyv bemutatója június 3-án 18 órakor lesz a Két Hollós Könyvesboltban.

Telefon:  06/1-299-0032

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Mit olvassunk, mit nézzünk, ha a Magyar Királyság kormányzójáról, vitéz nagybányai Horthy Miklósról és koráról többet szeretnénk megtudni?

A Haditudósító weboldala itt érhető el


Gróf Edelsheim Gyulai Ilona:

Becsület és kötelesség 1 - 2. kötet

Európa Kiadó - 2007.


Dr. Bernáth Zoltán:

Horthy Miklós (Egy lovaguralkodó és népe)

Pallas Antikvárium - 2007.


Milotay István:

Egy élet Magyarországért (Ami Horthy emlékirataiból kimaradt)

Gede Kiadó - 2001.


B. Kalavszky Györgyi - Illésfalvi Péter:

Horthy Miklós élete képekben

Puedlo Kiadó


Walzel Kelemen:

Kormányzónk

 

Tovább >>

Horthy Miklós Társaság hivatalos weboldala | © 2010-2021.